Hovädzí guláš s hubami
- Suroviny:
-
- 800 g hovädzieho mäsa,
- 250 g húb,
- 2 ks väčšej cibule,
- olej,
- paprika červená mletá,
- soľ,
- korenie čierne mleté,
- vegeta,
- rasca,
- cesnak,
- kukuričný škrob,
- 1 ks hovädzieho bujónu,
- 400 ml paradajkového pretlaku,
- 0,5 ml červeného vína
- Príprava:
-
1) Cibuľu ošúpeme, pokrájame na jemno a osmažíme na oleji.
2) Poprášime mletou paprikou.
3) Pridáme hovädzie mäso nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme, ochutíme rascou. Pridáme pretlačený cesnak. Korenie a cesnak dávame podľa chuti, každý má rád inú intenzitu korenia, tak som nezadávala množstvo.
4) Mäso dusíme prikryté pod pokrievkou takmer do mäkka. Potom zvýšime plameň a šťavu vydusíme do tuku.
5) Mäso poprášime kukuričným škrobom, za stáleho miešania orestujeme a podlejeme vývarom z hovädzieho bujónu, asi 1 liter. (Bujón používam NATUR od Vitany, ktorý môžu aj celiatici). Mäso podlievam aj červeným vínom, asi 0,5 ml (víno nemusí byť).
6) Pridáme nakrájané huby.
7) Prilejeme paradajkový pretlak. Premiešame a guláš povaríme, pokiaľ nezmäknú huby. Guláš podávame s knedľou, alebo cestovinami.