V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Jablkový koláč

Suroviny:

CESTO:

  • 350 g hladkej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 120 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 2 vaječné žĺtky
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • Citrónová kôra


PLNKA:

  • 1 kg jabĺk
  • 100 g cukru
  • 2 lyžice nadrobených keksíkov
  • Štipka škorice

 

Príprava:

Zmiešajte spolu múku a prášok do pečiva. Pridajte maslo nakrájané na kocky, cukor, vanilkový cukor, vaječné žĺtky a kyslú smotanu. Všetko dobre premiešajte a vymieste cesto.Nechajte odpočívať v chladnej miestnosti.

Medzitým si urobte jablkovú plnku. Nastrúhajte jablká, pridajte k nim cukor, škoricu, nastrúhanú citrónovú kôru a pomrvené sušienky.

Cesto rozdeľte na dve časti a rozvaľkajte. Jednu vrstvu vložte na dno zapekacej misy, potom naneste jablkovú plnku a zakryte druhou vrstvou cesta. Pečte v rúre pri teplote 180 °C asi 60 minút.

Autor : Šéfkuchár Lojze Čop

Potrebujete pomoc?
x
Potrebujete pomoc?

Naši operátori sú pripravení odpovedať na vaše otázky ohľadom produktov alebo objednávok. Prosím, kontaktujte nás na čísle:

02/59 220 750