Jahňacie rebierka na grécky spôsob
Čas varenia:
35 minút
Čas prípravy:
10 minút
Celkový čas:
45 minút
- Suroviny:
-
- 2 a 1⁄2 polievkových lyžíc olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájaného na drobno
- 1 čajová lyžička oregána
- 1⁄4 čajovej lyžičky nového korenia, mletého
- 1 kg jahňacích rebierok, asi 2 cm hrubé
- 500 g mladého špenátu
- 125 ml plnotučného jogurtu
- 1 zväzok čerstvého kôpru, nakrájaného na drobno
- 1⁄2 polievkovej lyžice citrónovej šťavy
- Príprava:
-
Grécka špecialita v kombinácii so špenátovou oblohou.
Krok 1:
Zmiešajte 1 a 1⁄2 polievkovej lyžičky olivového oleja, cesnaku, oregána, škorice, nového korenia, soli a čierneho korenia. Obaľte rebierka do pripravenej zmesi. Rozpáľte panvicu. Pečte na panvici asi 3 minúty z každej strany.
Krok 2:
Na panvici rozpáľte trošku oleja a pridajte špenát, miešajte, kým špenát nenadobudne zvädnutý tvar a šťavy zo špenátu sa nevyparia. Posoľte. Dobre osušte a pridajte do špenátu jogurt, kôpor a citrónovú šťavu. Všetko vráťte naspäť do panvice a nechajte variť, ale nie vrieť.