Domáci kebab z kuracieho mäsa v pita placke
Čas varenia:
60 min.
Čas prípravy:
30 min.
Celkový čas:
90 min.
- Suroviny:
-
- 800 g vykostených kuracích stehien
- olej
- korenie na gyros
- korenie čubrica (prípadne mletá červená paprika)
- 2 strúčiky cesnaku
- nastrúhaná kapusta (biela alebo červená)
- paradajky
- čili
Domáca pita placka:
- 500 g hladkej múky
- 300 ml vody
- 1/2 kocky droždia
- soľ
- olej
Dresing:
- kyslá smotana alebo biely jogurt
- 1 strúčik cesnaku
- petržlenová vňať
- soľ
- Príprava:
-
Krok 1:
Mäso nakrájame na tenké plátky, aby sme ho vedeli napichovať na špajle. Nakrájané plátky premiešame s olejom, pridáme gyros korenie, trocha čubrice alebo mletej papriky a pretlačený cesnak. Necháme chvíľu marinovať.
Krok 2:
Medzitým si pripravíme kysnuté cesto na pita placky. Do misky dáme múku, vodu, droždie, ostatné suroviny a vymiešame cesto. Po vykysnutí ho rozdelíme na 8-10 bochníkov, ktoré necháme ešte krátko podkysnúť. Potom z nich vyvaľkáme placky.
Krok 3:
Rúru rozohrejeme na najvyššiu teplotu a dáme do nej rozohriať suchý plech alebo rajnicu. Ak je rozohriatý, poukladáme naň placky a krátko pečieme. Ak sa placky v rúre nafúknu, otočíme ich na druhú stranu a dopečieme. Po upečení, kým sú ešte teplé, ich pozdĺž rozkrojíme, aby sme získali kapsu, do ktorej naplníme kebab.
Krok 4:
Namarinované mäsko napicháme na špajle Vertikálneho Grilu Chef a pečieme až kým mäsko nebude chrumkavé.
Krok 5:
Kým sa mäsko pečie, pripravíme si domáci dressing. Smotanu alebo biely jogurt zmiešame s pretlačeným cesnakom, najemno pokrájanou petržlenovou vňaťou. Osolíme a môžeme dochutiť aj citrónovou šťavou.
Krok 6:
Pita placky naplníme dresingom, mäskom, paradajkami, nastúhanou kapustou a podľa chuti aj nakrájanou čili papričkou.