V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Krevetové špízy s mätovým dipom a šalátom z cukrového hrášku

Suroviny:

Na 2 porcie potrebujeme:

  • 200 g alebo 4-5 ks kráľovských kreviet  /1 osoba
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 1 PL konopného sirupu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 5 PL majonézy
  • za hrsť čersvej mäty
  • za hrsť cukrového hrášku
  • 3 ks reďkoviek
  • za hrsť rukoly
  • 1 PL lúpaného konopného semienka
  • 2 ČL cappari
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej extra virgine
Príprava:
1. Zázvor, konopný sirup, citrónovú šťavu, sójovku rozmixujeme a precedíme, aby sa odstránili vlákna zázvoru. Do tejto tekutiny namočíme krevety a necháme marinovať aspoň hodinu.
 
2. Medzitým rozmixujeme majonézu s mätovými lístkami a odložíme do chladničky.
 
3. Krevety pred tepelnou úpravou vyberieme z marinády (ale nevylejeme ju), nastokneme ich na špízy a grilujeme na grilovacej panvici alebo grile potretom troškou oleja.
 
4. Medzitým necháme na plameni prevrieť marinádu a odložíme až do servírovania (mala by vychladnúť).
 
5. Majonézu naložíme do mištičky alebo len naaranžujeme kopček na tanier, pridáme špízy.
 
6. Na šalát len jednoducho zmiešame všetky suroviny, umiestnime ho ku krevetkám, jemne pokvapkáme prevarenou marinádou z kreviet, posypeme capparami a konopným semienkom a podávame.
 
 
Na grilovanie krevetiek bola použitá grilovacia panvica Delimano Ceramica Delicia
T*ento recept je vhodný či už ako predjedlo alebo hlavné jedlo alebo ako party chuťovka, preto si budete musieť množstvá surovín doladiť podľa zámeru. Ja uvádzam množstvá, ktoré sú menšie a preto sa hodia ako predjedlo.
 

Autor : DORA´S ART