Kuracie soté na póre
Čas varenia:
20-30 min
- Suroviny:
-
- 600-700 g kuracích pŕs (alebo stehien bez kosti a kože)
- pór
- 1 ČL olivového oleja
- 1 konzerva šampiónov
- olivy
- 1 ČL kečupu
- 1 ČL horčice
- 180 ml šľahačkovej smotany 33%
- soľ, korenie (podľa chuti)
- Príprava:
-
Na tenko nakrájaný pór orestujeme na olivovom oleji. Keď je pór do zlatista opečený, pridáme na pásiky nakrájané kuracie mäso a opekáme ho z oboch strán, aby sa zatiahlo a nepustilo šťavu. Keď je mäso polomäkké, pridáme šampiňóny (bez šťavy), olivy, kečup a horčicu. Premiešame, zakryjeme a necháme na miernom ohni podusiť. Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu a necháme ju prejsť varom. Všetko spolu premiešame a podávame s ryžou, cestovinami či inou prílohou podľa chuti.