V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Mandľovo-marhuľový koláč

Photo
Video
Suroviny:
Na 1 plech vnútorných rozmerov 21x25 cm (polovica klasického) si pripravíme:
 
  • 200 g mandlí (môžeme kúpiť už pomleté)
  • 50 g špaldovej múky hladkej
  • ½ ČL vínneho kameňa
  • 50 g trstinového cukru
  • 120 g masla
  • 2 vajcia
  • 10-15 ks marhúľ (podľa toho, koľko ich dokážete vmestiť na plech, môžu byť zavárané)
  • cca 5 PL obľúbeného džemu, najlepšie marhuľový alebo iný pre kontrast chutí
  • za hrsť sekaných mandlí na posypanie
  • štipku kokosového cukru na posypanie
Príprava:
1. Mandle rozmixujeme na múku (ja som použila mandle nelúpané), zmiešame so špaldovou múkou a vínnym kameňom, pridáme cukor, zmäknuté maslo a vajíčka. Premiešame. Cesto má byť polotekuté.
 
2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a ukladáme naň polovice marhúľ reznou stranou nahor. Do každej marhule ešte šupneme lyžičku lekváru. Koláč posypeme sekanými mandľami (ktoré môžeme predtým ešte nasucho opražiť) a kokosovým cukrom.
 
3. Pečieme pri 180°C cca 40 min., kým cukor navrchu nie je skaramelizovaný.
 
Pri príprave tohto receptu som použila ručný mixér Utile .

Autor : DORA´S ART