V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Mäsové guľky v kapuste

Čas varenia:

90 min. na 180 °C

Suroviny:

Počet porcií: pre 6 osôb

Potrebujeme:

  • 1,5 kg kyslej kapusty
  • 250 g údeného bôčika alebo mäsitej slaninky
  • 1 kg mletého bravčového pliecka
  • 200 g guľatej ryže
  • 1 klobásu
  • 1 vajce
  • 50 g bravčovej masti
  • 2 cibule
  • 2 KL rasce
  • 3 PL mletej červenej papriky
  • Soľ, korenie
Príprava:

1. Na bravčovej masti speníme cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú údeninu a rascu.
2. Opečieme a pridáme červenú papriku.
3. Zalejeme 1/2 l vody, 2-3 minúty povaríme a zamiešame do kyslej kapusty, ktorú takto ochutenú rovnomerne rozložíme na oválny pekáč.
4. Ryžu predvaríme (asi 7 min) a prepláchneme.
5. Mleté mäso, ryžu a vajce zmiešame a dochutíme soľou a korením.
6. Z ochutenej zmesi mokrými rukami vypracujeme guľky, poukladáme ich na kapustu a zalejeme vodou, aby boli prikryté.
7. Medzi guľky môžeme poukladať kolieska klobásy.
8. Prikryté pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 90 minút.

Autor : Gizka Oňová

Potrebujete pomoc?
x
Potrebujete pomoc?

Naši operátori sú pripravení odpovedať na vaše otázky ohľadom produktov alebo objednávok. Prosím, kontaktujte nás na čísle:

02/59 220 750