V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Obrátené bábovčičky s černicami - vegan

Photo
Video
Suroviny:
Na 6 kusov bábovčičiek ako na obrázku budeme potrebovať:
 
  • 6 hrstí černíc alebo jednu strednú misku
  • 310 g špaldovej múky
  • 330 ml mlieka z vlašských orechov -domáce neprecedené*
  • 120 g trstinového cukru
  • 3 ČL zarovno vínneho kameňa
  • 110 g kokosového oleja
  • kokosový cukor na posypanie (môžeme nahradiť trstinovým)
Príprava:
*Mlieko v vlašských orechov si pripravíme tak, že pár hodín pred jeho použitím zalejeme vlašské orechy vodou. Túto meníme podľa potreby akonáhle sa zafarbí do hneda. Keď je voda priehľadná, orechy sú pripravené na spracovanie. Zalejeme ich vodou v pomere 1 diel orechov a 1-2 diely vody – uvidíte podľa hustoty. Mixujeme až kým mlieko nie je husté, tekuté. Pre lahodnejšiu chuť ho môžeme precediť a zbytok použiť ráno do musli alebo si vyrobiť energetické tyčinky alebo raw koláčik. Ja som do cesta použila mlieko aj s kúskami orechov, teda neprecedené a veľmi dobre tam zapasovalo.
 
 
1. Formičky vytrieme kokosovým olejom.
 
2. Múku zmiešame s vínnym kameňom a cukrom, pridáme mlieko z orechov a tuk.
 
3. Na spodok každej formičky nasypeme kokosový cukor cca 1ČL, nasledujú černice, ktoré zalejeme cestom. Takto naplníme všetky formičky.
 
4. Pečieme pri 180°C cca 30 min. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť, až potom vyklápame.

 

*Pri príprave mlieka z vlašských orechov som použila super mixér Nutribullet od Delimano.

Autor : DORA´S ART