Obrátený ovocný koláč Gizky Oňovej
- Suroviny:
-
• Kúsok masla
• 1 jablko
• 1 hruška
• 5 veľkých jahôd
• Hrsť čučoriedok
• Škoricový cukor
• 5 vajec
• 5 PL kryštáloveho cukru
• 5 PL polohrubej múky
• 1 ČL prášku do pečiva
• 1/2 citróna
- Príprava:
-
1. Vo vysokej panvici si roztopime maslo a medzitým si nakrájame ovocie na kúsky.
2. Do roztopeného masla pridáme ovocie, škoricový cukor a dusíme 7-8 minut.
3. Ovocie dáme bokom vychladnúť.
4. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.
5. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy, múku s kypriacim práškom a vymiešame.
6. Zľahka vmiešame vyšľahaný sneh.
7. Cesto nalejeme na vychladnuté ovocie a pečieme cca 25 minút pri teplote 180° C.