V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Pečené jablká

Čas varenia:

30-40 minút

Čas prípravy:

15 minút

Celkový čas:

50 minút

Suroviny:
  • 4 veľké jablká;
  • ¼ šálky hnedého cukru;
  • 1 čajová lyžička škorice;
  • ¼ šálky nasekaných vlašských orechov;
  • ¼ šálky nasekaných hrozienok;
  • 1 polievková lyžica masla;
  • ¾ šálky vriacej vody.
Príprava:

Zohrejte rúru na 190°C.

  • Umyte jablká, potom odstráňte šupku na spodku každého z nich;
  • Odstráňte stopku a vyrežte jadro, každé jablko by malo mať v strede dieru s priemerom asi dva centimetre;
  • Zmiešajte cukor, škoricu, hrozienka a orechy v malej miske;
  • Uložte jablká na zapekaciu misu, naplňte ich vytvorenou zmesou a nakoniec pridajte trochu masla;
  • Pridajte do misy vriacu vodu a vložte misu do rúry. Nechajte piecť 30 – 40 minút, až kým jablká nie sú mäkké, ale nie rozpadavé;
  • Vytiahnite zapekaciu misu z rúry a pokotúľajte jablká v šťave, ktorá zostala po pečení v mise;
  • Uložte jablká na tanier a podávajte s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Autor : Delimano