V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Pečené ryby so zemiakmi na rozmaríne s ružovou omáčkou

Čas varenia:

35 minút. na 180 °C

Suroviny:

Počet porcií: pre 6 osôb

Potrebujeme:

  • 1 kapra
  • 1 zubáča alebo inú rybu
  • 1 kg menších zemiakov
  • 50 g masla
  • 1 balenie korenia na ryby
  • Čerstvý rozmarín

Ružová omáčka:

  • 150 g majonézy
  • 200 g kyslej smotany
  • 4 PL kečupu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • Soľ, korenie
Príprava:

1. Ryby očistíme a okoreníme zmesou korenia na ryby.
2. Na bokoch im spravíme šikmé zárezy.
3. Do pekáča vložíme po okrajoch ryby a do prostriedku predvarené zemiaky.
4. Osolíme, pridáme čerstvý rozmarín a všetko polejeme roztopeným maslom.
5. Dame piecť do rúry, predhriatej na 180 °C, na 30-35 min.
6. Počas pečenia si pripravíme omáčku: Zmiešame majonézu, smotanu, kečup,
roztlačený cesnak a korenie. Dosolíme podľa chuti.
7. Keď sú zemiaky a ryba pekne upečené, vyberieme ich z rúry a podávame.

Autor : Gizka Oňová