V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Perník so slivkovým lekvárom

Čas prípravy:

50 minút

Suroviny:
  • 375 g masla
  • 750 g cukru
  • 6 polievkových lyžíc medu
  • 6 polievkových lyžíc slivkového lekváru
  • 5 polievkových lyžíc perníkového korenia
  • 3 čajové lyžičky škorice
  • 6 polievkových lyžíc kakaa
  • 2,5 polievkovej lyžice sódy bikarbóny
  • 6 polievkových lyžíc kávového sladu
  • 750 ml mlieka
  • 6 celých vajec
  • 900 g pšeničnej múky
Príprava:

1. Predhrejte rúru na 175 °C. Vymastite pekáč maslom a vysypte strúhankou.
2. V hrnci nechajte roztopiť maslo a pridajte cukor. Premiešajte. Pridajte med, lekvár, korenie, škoricu a kakao. Rozohrejte na 1 minútu na malom ohni. Zložte z ohňa, počkajte cca 2-3 minúty a pridajte sódu bikarbónu, kávový slad, mlieko a vajcia. Zamiešajte lyžičkou. Premiešajte a občas pridajte trochu múky, aby vznikla hladká hmota.
3. Nalejte hmotu do pekáča, do ktorého ste založili rozdeľovaciu mriežku s 18 priehradkami a dajte do rúry. Pečte 45-50 minút. Skontrolujte, či je koláč prepečený – prepichnite ho špajdľou a ak vyjde suchá, môžete perník vybrať von z rúry. Ak sa na konček nalepí cesto, pečte ešte ďalších 5-10 minút.
4. Vyberte z rúry a nechajte pred podávaním vychladnúť.
5. Pozdĺžne nakrájajte a natrite slivkovým lekvárom.

TIP: Podávajte s dodatočnou lyžičkou slivkového lekváru.

Autor : Delimano