V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Plnené sardinky

Čas varenia:

25 minút

Čas prípravy:

20 minút

Celkový čas:

45 minút

Suroviny:
  • 10 čerstvých veľkých sardiniek
  • 1 červenú (fialovú) cibuľu, natenko nakrájanú
  • olivový olej
  • 1 čerstvý bobkový list
  • 1 strúčik cesnaku, natenko nakrájaný
  • 50 ml bieleho vína
  • 1 petržlenová vňať, nadrobno nakrájaná
  • feniklové listy, nadrobno nakrájané
  • 30 g píniových orieškov
  • 1 polievková lyžica hrozienok
  • 1 polievková lyžica balzamika alebo vysokokvalitného bieleho vínneho octu
  • 1 vaječný bielok
  • 2 krajce bieleho chleba, nahrubo natrhaného
  • 40 g nastrúhaného parmezánu
  • muškátový orech
  • soľ a korenie
Príprava:

Plnené sardinky s chutným píniovým orieškom uspokoja chuťové bunky aj najnáročnejších labužníkov!

Krok 1:

Zoškrabte sardinky, aby ste odstránili šupiny, odrežte hlavy a potom priečne rozkrojte bruško ryby od žiabier po chvost. Odstráňte vnútornosti a otvorte sardinku palcom, dostanete filetky spojené brušnou kožou. Odstráňte centrálnu kosť a jemne opláchnite filety pod studenou vodou. Osušte ich kuchynskými papierovými utierkami. Ochuťte ich soľou a korením a potrite olivovým olejom.

Krok 2:

Odsajte nadbytočný olej, pridajte cesnak a nadrobno nakrájaný čerstvý bobkový list. Podlejte vínom, dajte variť a počkajte, kým sa šťavy odparia. Odložte z ohňa a nechajte vychladnúť.

Krok 3:

Namočte hrozienka do balzamikového octu. Opražte píniové oriešky na rajnici.

Zmiešajte v miske cibuľu, cesnak, chlieb, petržlen, fenikel, píniové oriešky, hrozienka, Parmezán, vajíčko a trochu upraženého muškátového orechu a dajte čajovú lyžičku zmesi na polovicu sardinky. Zakryte ju druhou polovicou.

Krok 4:

Naplnené sardinky uložte do hrnca. Pridajte kvapku oleja a varte 10-15 minút.

Podávajte na opečenom chlebíku so šalátom.

Autor : Delimano