Plnený kapustový list
- Suroviny:
-
Potrebujeme na 4 porcie:
- 40 g ryže,
- 280 – 320 g mäsa,
- 1 vajce,
- mleté korenie,
- soľ,
- 20 g oleja,
- 80 g cibule,
- rascu,
- 100 g paradajkového pretlaku,
- 800 g hlávkovej kapusty,
- 40 g múky, vodu,
- neenergetické sladidlo
- Príprava:
-
Postup: Prebratú a umytú ryžu zalejeme dvojnásobným množstvom horúcej vody ako je objem ryže, mierne posolíme a udusíme domäkka. Vychladnutú ryžu zmiešame s pomletým bravčovým mäsom, pridáme vajce, okoreníme a mierne osolíme. Takto pripravenú plnku zabalíme do sparených a mierne naklepaných kapustových listov. Stočené závitky dáme do vymasteného pekáča, podlejeme troškou horúcej vody a dusíme domäkka.
Paradajková kapusta: Pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s rascou a paradajkovým pretlakom. Kapustu pokrájame na rezance, pridáme do cibuľového základu a dusíme domäkka. Zalejeme zátrepkou z vody a múky a ešte krátko povaríme. Dochutíme sladidlom a soľou. Pri podávaní kapustový závitok prelejeme paradajkovou kapustou.
1 porcia zodpovedá 383 kcal, 25 g bielkovín a 19,6 g tukov.
Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.