V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Puding s ďatľami a kandizovaným zázvorom

Čas varenia:

50 minút

Čas prípravy:

10 minút

Celkový čas:

60 minút

Suroviny:

Poleva:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 120 g hnedého muskovado cukru
  • 2 1/2 polievkovej lyžice zázvorového sirupu
  • štipka soli

Puding:

  • 180 g ďatlí, vykôstkovaných a nasekaných
  • 250 ml vody
  • 1 čajová lyžička sódy na pečenie
  • 40 g kandizovaného zázvoru, nakrájaného
  • 175 g múky
  • 1 čajová lyžička prášku na pečenie
  • 1⁄2 čajovej lyžičky soli
  • 55 g masla
  • 150 g cukru
  • 2 vajíčka
Príprava:

Pripravte si lahodný dezert šmrcnutý zázvorovou chuťou! Výborne padne po obede alebo ku káve.

Krok 1. Poleva:

Zmiešajte cukor, smotanu, soľ, sirup a položte hrniec na oheň. Rozpustite cukor. Varte 5 minút, kým zmes trochu nezhustne. Vylejte polovicu polevy do formy a vložte do mrazničky. Druhú polovicu si ponechajte na servírovanie.

Krok 2. Puding:

Zohrejte ďatle a vodu v hrnci. Keď voda začne vrieť, odložte z ohňa a primiešajte sódu na varenie. Pridajte zázvor.

V ďalšej miske preosejte spolu múku, prášok na pečenie a soľ. Mixérom vyšľahajte maslo a cukor, kým nevznikne ľahká a nadýchaná pena. Postupne došľahajte vajíčka. Zamiešajte polovicu múčnej zmesi, potom pridajte ďatľovú zmes a následne môžete pridať zvyšok múčnej zmesi. Poriadne zamiešajte.

Vylejte zmes do pekáča a pečte asi 50 minút.

Autor : Delimano