Škaredá čokoládová torta z pohánkovej múky s ríbezľami
- Suroviny:
-
Na tortu o priemere 20 cm potrebujeme:
- 100 g pohánkovej múky
- 100 g ovsenej múky alebo pomletých ovsených vločiek
- 90 g kokosového cukru
- 50 g BIO kakaa
- 1 ČL vínneho kameňa
- 100 ml kokosového nápoja Alpro + 6 PL
- 2 PL chia semiačok
- 50 g kokosového oleja
- 250 g + 200 g ríbezlí (aj mrazené)
- 1 PL agar agar
Na polevu:
- 150 g kvalitnej čokolády
- kokosový olej podľa potreby
- Príprava:
-
- Chia semiačka zalejeme 6 PL kokosového nápoja a necháme nabobtnať.
- 2. Zmiešame obe múky, pridáme cukor, kakao, vínny kameň a premiešame. Vmiešame 250 g ríbezlí, nabobtnané chia, roztopený kokosový olej, kokosový nápoj a dôkladne premiesime.
- Ja som použila formu o priemere 17 cm a piekla som na dvakrát. Jeden plát sa piekol 15-20 min pri 180°C, treba urobiť slamkový test vlhkosti. Torta by mala byť trochu vlhká, tažšia ako brownies.
- Keď máme pláty cesta vychladnuté, pripravíme si ríbezľovú plnku tak, že 200 g ríbezlí trochu rozmačkáme (necháme aj celé, aj rozmačkané), dáme s agarom zovrieť a odstavíme. Keď zmes začne tuhnúť, natrieme ju na spodný plát cesta a prikryjeme druhým plátom.
- Na záver si roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli za pridávania kokosového oleja. Schválne som neuviedla množstvo oleja, nakoľko každá čokoláda obsahuje iné percento tuku a tak aj jeho potreba pri roztápaní je iná. Tuku pridávame len toľko, aby sa čokoláda topila a bola hladká, lesklá a kompaktná. Polejeme tortu a necháme stuhnúť.
- Ak nie ste zvyknutí na pohánkovú múku, torta bude mať pre Vás možno zvláštnu alebo netradičnú chuť, ale nám sa veľmi páčila.
Viac receptov nájdte na blogu http://dorasart.blogspot.sk
Odporúčané produkty
-
Kuchynský robot
99,99 €94,99 € Club 5*Členovia Club 5 ušetria 5,00 € z ceny tohto produktu.