V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Torta malakoff

Suroviny:

Korupus:

  • 3 vajcia
  • 3 PL práškového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • ½ bal. prášku do pečiva
  • 3 PL polohrubej múky
  • 3 PL studenej vody
  • 3 PL repkového oleja

Plnka:

  • 500g mascarpone
  • 400 ml smotany na šľahanie (min. 33%)
  • 3 bal. vanilkového cukru
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 150 g opečených a pomletých mandľových lupienkov
  • 150 g piškót
  • 125 ml suchého bieleho vína
  • 125 ml pomarančovej šťavy
  • 4 PL tuzemského rumu
Príprava:

Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny a následne pridáme olej a vodu. Ručne a veľmi zľahka primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh. Vložíme do formy Ø24 cm vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C do vyhriatej rúry na 25-35 minút.

  1. V mise si vymiešame 250 g mascarpone a 250 ml smotany, pridáme vanilkový cukor  pomleté mandle.
  2. V hrnci si prevaríme víno pomarančovú šťavu s  vínom a 3 PL cukru a na záver pridáme tuzemský um.
  3. Korpus prekrojíme na polovicu, natrieme časťou krému a naň ukladáme piškóty namáčané vo vínovej zmesi, následne opäť natrieme krémom a zakryjeme druhou časťou korpusu.
  4. Zo zvyšku mascarpone, smotany a vanilkového cukru vymiešame krém, ktorým tortu ozdobíme. Na záver môžeme pridať opečené mandľové lupienky.

Autor : Delimano