Torta malakoff
- Suroviny:
-
Korupus:
- 3 vajcia
- 3 PL práškového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- ½ bal. prášku do pečiva
- 3 PL polohrubej múky
- 3 PL studenej vody
- 3 PL repkového oleja
Plnka:
- 500g mascarpone
- 400 ml smotany na šľahanie (min. 33%)
- 3 bal. vanilkového cukru
- 3 PL kryštálového cukru
- 150 g opečených a pomletých mandľových lupienkov
- 150 g piškót
- 125 ml suchého bieleho vína
- 125 ml pomarančovej šťavy
- 4 PL tuzemského rumu
- Príprava:
-
Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny a následne pridáme olej a vodu. Ručne a veľmi zľahka primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh. Vložíme do formy Ø24 cm vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C do vyhriatej rúry na 25-35 minút.
- V mise si vymiešame 250 g mascarpone a 250 ml smotany, pridáme vanilkový cukor pomleté mandle.
- V hrnci si prevaríme víno pomarančovú šťavu s vínom a 3 PL cukru a na záver pridáme tuzemský um.
- Korpus prekrojíme na polovicu, natrieme časťou krému a naň ukladáme piškóty namáčané vo vínovej zmesi, následne opäť natrieme krémom a zakryjeme druhou časťou korpusu.
- Zo zvyšku mascarpone, smotany a vanilkového cukru vymiešame krém, ktorým tortu ozdobíme. Na záver môžeme pridať opečené mandľové lupienky.