V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Tradičný poľský veľkonočný koláč

Suroviny:

Cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 3 PL práškového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 2 PL likéru Amaretto
  • 150 g masla
  • 1 vajce

Plnka:

  • 1 karamelové salko
  • Slivkový lekvár alebo marhuľovú marmeládu
  • Mandľové lupienky
Príprava:
  1. V kuchynskom robote si zo surovín na krehké cesto vypracujeme kompaktnú hmotu, ktorú ešte premiesime rukami a dáme na 30 minút do chladničky.
  2. Následne cesto vyvaľkáme alebo roztlačíme do formy či rajnice Ø 24 cm a zo zvyšného cesta urobíme mierne vyvýšené okraje. Cesto popicháme vidličkou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na  približne 20 minút.
  3. Upečené cesto potrieme lekvárom, karamelovým salkom a ozdobíme mandľovými lupienkami, či orechmi.
  4. Koláč podávame vychladený ideálne odležaná 24 hodín.

Autor :