V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Tuniakový kebab v Miso omáčke

Čas varenia:

30 minút

Čas prípravy:

15 minút

Celkový čas:

45 minút

Suroviny:
  • 1 hrnček - 250 ml bieleho miso korenia (korenie nazývané aj shiro miso)
  • 1/2 hrnčeka - 125 ml mirin (japonské sladké ryžové víno)
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/4 hrnčeka vody
  • 1/2 hrnčeka majonézy
  • 1 kg rezeň z tuniaka, rozkrojený na 3-cm kocky
  • kvapka oleja
Príprava:

Tento tuniakový kebab na japonský spôsob je potešujúcim spestrením obedňajšieho stola. Servírujte s osviežujúcim šalátom alebo ryžou.

Krok 1:

Rozohrejte miso, mirin, cukor a vodu v hlbokej panvici na strednom ohni, miešajte, kým cukor nezmizne. Odstráňte z ohňa a došľahajte majonézu, potom nechajte schladiť na izbovú teplotu.

Krok 2:

Tuniaka dajte do vzduchotesného vrecka, polejte marinádou a marinujte v chladničke najmenej 1 hodinu.

Rozpáľte panvicu. Pridajte na ňu kvapku oleja. Tuniaka napichnite na drevenú špajdľu, ktorá bola asi 30 minút namočená vo vode. Polejte olejom a smažte 2 minúty z každej strany.

Autor : Delimano