Veľkonočné varené údené koleno
- Suroviny:
-
- údené bravčové koleno
- Príprava:
-
Jedným z typických jedál Veľkej noci, ktoré ponúkame na Veľkonočný pondelok svojim hosťom, je varené údené koleno podávané či už s kyslou kapustou alebo chrenom a chlebom. Naša spokojná zákazníčka Mária z Banskej Bystrice sa nám pochválila, že práve toto tradičné jedlo zvykne pripravovať v polotlakovom hrnci Delimano Smart Cook Vision. Rozhodli sme sa, že sa s Vami o tento recept podelíme.
Postup je veľmi jednoduchý:
Do polotlakového hrnca vložíme sitko na naparovanie, nalejeme vodu tak, aby siahala po dno sitka a vložíme údené bravčové koleno (veľkosť si zvolíme podľa počtu hostí, ktorých očakávame). Hrniec zatvoríme a varíme približne hodinu. Následne mäso skontrolujeme a ak sa oddeľuje od kosti, je hotové. „Varenie v polotlakovom hrnci mi ušetrilo viac ako polovicu času a mäso bolo krásne šťavnaté.“ Prajeme Vám dobrú chuť k tejto veľkonočnej pochúťke!