V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Veľkonočné žĺtkové rezy

Suroviny:
  • 250g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 250 g polohrubej múky
  • 6 vajec
  • 6 PL silnej kávy
  • 1 bal. Prášku do pečiva
  • + 300g práškového cukru (na polevu)
  • Čokoládu na ozdobu
Príprava:
  1. Maslo vymiešame s cukrom do hladka, pridáme orechy, múku s kypriacim práškom, kávu. Nakoniec do zmesi už len ručne zapracujeme sneh vyšľahaný zo 6 bielkov.
  2. Do plechu vystlaného papierom na pečenie vylejem cesto a dáme ho piecť do predhriatej rúry na 180 °C približne na pol hodinu.
  3. Žĺtky vymiešame s cukrom do hustej peny. Horúci koláč potrieme žĺtkovou zmesou hneď po vytiahnutí z rúry.
  4. Po stuhnutí polevy môžem koláč ozdobiť rozpustenou čokoládou.

Autor :