V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Veľkonočný baranček

Náročnosť

Čas varenia:

45 min

Čas prípravy:

15 min

Celkový čas:

1 h

Suroviny:

5 vajec
25 dag cukru krupice
25 dag múky – používam pol na pol polohrubú a hladkú
1 lyžica prášku do pečiva
120 ml rozpusteného rastlinného tuku Hera

Príprava:

Nastavte si rúru na teplotu 200 °C.

Rozbite vajíčka a vcelku ich vyklepnite do mixéra a vyšľahajte do svetložltej nadýchanej peny. Potom pridte cukor a ďalej šľahajte asi tri až štyri minúty. Vlejte rozpustenú Heru a ešte chvíľu šľahajte. Premiešajte múku a prášok do pečiva a postupne vsypávajte a vmiešajte do sladkej vaječnej zmesi. Formu barančeka dôkladne vymažte olejom alebo masťou, vysypte polohrubou múkou a vlejte do nej premiešanú zmes.

Cesto teda nalievajte najskôr do predného dielu barančeka a priklopte zadným dielom. Kto má jednodielnu formu, tak to má jednoduchšie.

Formu vložte do rúry a pečte 15 minút. Znížte teplotu na 180 °C a dopiečte ešte ďalších 30 minút. Skúste opatrne odklopiť horný diel formy a do barančeka zapichnite špajdľu. Tak zistíte, či je už upečený. Špajdľa by mala vyjsť bez tekutého alebo lepivého cesta.

Formu po upečení vytiahnite z rúry a zabalte do vlhkej utierky. Nechajte celkom vychladnúť a až potom môžete barančeka vyklopiť. Následne ho pocukrujte cukrovou múčkou a dozdobte.

Autor : Delimano

Potrebujete pomoc?
x
Potrebujete pomoc?

Naši operátori sú pripravení odpovedať na vaše otázky ohľadom produktov alebo objednávok. Prosím, kontaktujte nás na čísle:

02/59 220 750