V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Veľkonočný pletený chlebík

Suroviny:

• 500 g hladkej múky
• 50 g cukru
• 50 g masla
• 250 ml mlieka
• 25 g droždia
• 3 vaječné žĺtky
• 1/2 KL citrónovej kôry
• štipku soli
• 1 PL vanilkového cukru
• 1 celé vajce na potretie pletenca

Príprava:
Vo vlažnom mlieku rozpustíme cukor; pridáme droždie a necháme vykysnúť kvások. Do múky dáme rozpustené maslo, soľ, vaječné žĺtky, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Prilejeme kvások, vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť minimálne 40 minút. Na pomúčenej doske rozdelíme cesto na tri časti a z tých vytvoríme pletenec. Ten vložíme do panvice Dry Cooker, ktorej vnútro môžeme pokvapkať trochou oleja alebo vymazať maslom. Nie je to ale vôbec potrebné. Uložené cesto necháme ešte 15 minút odpočívať v panvici. Potom ho potrieme vyšľahaným vajcom a pečieme v rúre pri 180 °C 20-25 minút.

Autor : Delimano