V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Vianočka

Photo
Video

Čas varenia:

40 minút

Čas prípravy:

60 minút

Celkový čas:

100 minút

Suroviny:
  • 500 g polohrubej múky
  • 250 ml vlažnej vody
  • polovica droždia
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice oleja
  • 3 vajíčka
  • nastrúhané mandle
Príprava:

1. Do pohára si nalejeme 3/4 vlažnej vody, pridáme polovicu cukru, droždie, a necháme na teple napučať.

2. Do misy pridáme múku, cukor, soľ a zamiešame. Pridáme kvások a zamiesime. Nakoniec pridáme vymiešané 2 vajíčka vo zvyšnej vode a olej. Dobre všetko vymiesime.

2. Cesto necháme chvíľu vykysnúť.

3. Cesto rozdelíme na 5 častí. Z každej časti urobíme valec, na začiatku všetky spojíme a potom postupne prepletáme ako vrkoč.

4. Hotovú vianočku preložíme na Pekáč Stone Legend, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nastrúhanými mandlami.

7. Vianočku vložíme do vopred predhriatej rúry na 175°C, pečieme cca. 20 minút. Potom znížime teplotu na 150°C a dopekáme 20 minút. Ak je vianočka počas pečenia hnedá, prikryjeme ju papierom na pečenie.

Autor : Delimano