V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Vianočná bezlepková bábovka

Suroviny:

6 vajec

100 g bio kokosového cukru

100 g masla

150 g ryžovej múky

125 g mletých vlašských orechov

8 g kypriaceho prášku

70 g lyofilizovaných malín + nejaké na ozdobu


Citrónová poleva:

2 chemicky neošetrené citróny (kôra a šťava)

70 g trstinového cukru

70 g masla

1 vajíčko

Príprava:

Žĺtky si oddelíme od bielkov. Pridáme trošku soli a pomocou kuchynského robota vyšľaháme na tuhý sneh. Sneh si premiestnime do čistej nádoby a odložíme. Do nerezovej misy kuchynského robota pridáme žĺtky a cukor a vymiešame do peny. Postupne pridáme rozpustené maslo, ryžovú múku s kypriacim práškom a mleté vlašské orechy. Opatrne premiešame a pridáme lyofilizované maliny. Nakoniec veľmi zľahka vmiešame sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a mukou vysypanej bábovkovej formy a pečieme 40 - 45 minút pri 165 °C.


 Citrónovú polevu pripravíme nasledovne: Dáme si variť vodný kúpeľ. Po prevretí vody pridáme do misky nastrúhanú citrónovú kôru a zalejeme ju citrónovou šťavou. Pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Po prevretí pridáme vajíčko a silno miešame, aby sa nám to celé spojilo. Keď nám zmes zhustne, pridáme rozpustené maslo a spolu premiešame. Polevu vylejeme na upečenú bábovku a ozdobíme lyofilizovanými malinami.

Autor : Kuchár Pepe