Zavárané figy
Čas varenia:
20 minút
Čas prípravy:
15 minút
Celkový čas:
35 minút
- Suroviny:
-
- 1šálka cukru;
- 2 šálky vody;
- ¾ šálky balzamikového octu
- 600g zrelých, ale tvrdých fíg.
- Príprava:
-
Milujete exotické príchute? Zavárajte figy!
Zavárané figy sú exotické a zvodné, takže sa zídu na hocijakej párty, ktorú usporiadate počas zimy. Vtipná kombinácia vonného octu a sladkých fíg určite zapôsobí na Vašich hostí a pripomenie Vám horúce letné dni.
- Sterilizujte štyri 250 gramové poháre a viečka;
- Zmiešajte cukor, vodu, balzamikový ocot;
- Miešajte počas varenia, aby sa cukor dobre rozpustil;
- Pridajte figy a varte na miernom ohni, stále miešajúc;
- Po približne 10 minútach vložte figy do sterilizovaných a stále horúcich pohárov, potom ich polejte horúcim balzamikovým octom;
- Neplňte poháre až po okraj, nechajte medzeru 1,5 cm od vrcholu pohára;
- Položte viečka na poháre a riadne ich zatiahnite;
- Napustite vodu do veľkého hrnca a nechajte ju zovrieť, potom vložte do hrnca oceľový podstavec;
- Položte poháre na podstavec tak, aby vrcholy pohárov boli pokryté aspoň pár centimetrami vody;
- Nechajte variť 15 minút, potom poháre vyberte a nechajte ich vychladnúť;
- Poháre skladujte na suchom a tmavom mieste.