V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Zmrzlina “Panforte”

Suroviny:
  • 325 ml šľahačky
  • 15 g kandizovaného citrusového ovocia (najemno nasekaného)
  • 25 ml medu
  • 2 žĺtky
  • 30 g mandlí
  • ½ celej škorice
  • 3 klinčeky
  • 1/8 ČL nastrúhaného muškátového orieška
  • 60 g trstinového cukru Muscovado (poslúži aj akýkoľvek iný cukor)
Príprava:
  1. Opražte mandle (alebo ich rovno kúpte pražené) a nahrubo ich nasekajte. Pomeľte škoricu a klinčeky na jemný prášok.

  2. Cukor a koreniny dajte do stredne veľkej panvice a zohrejte.

  3. Do teplej zmesi prilejte polovicu šľahačky.

  4. Odstavte z ohňa a nechajte približne 30 minút odstáť pri izbovej teplote.

  5. V samostatnej miske vyšľahajte vaječné žĺtky.

  6. Mlieko s koreninami opäť zohrejte a za stáleho miešania ho pomaly vlejte do vyšľahaných žĺtkov.

  7. Za stáleho miešania zohrievajte na miernom ohni, kým zmes nedosiahne teplotu 77 – 790C.

  8. Preceďte cez sitko a vmiešajte zvyšnú šľahačku.

  9. Vyšľahajte a dajte zachladiť do chladničky (na 2-3 hodiny).

  10. Zohrejte med a vmiešajte ho do krému.

  11. Hotový krém zamrazte v zmrzlinovači podľa pokynov výrobcu. Počas posledných minút prípravy pridajte kandizované citrusy a mandle.

Autor : Delimano